Suzy Hoodless

interior design, creative direction, brand identity

A modernist home

A modernist home A modernist home

This large Victorian family home in Hampstead carefully restores historic elements that had been removed from the house by previous owners and adds a re-imagined modern interior and extension.

The sitting room is in the centre of the house and the frame of the room was reworked with wide and high openings leading to other rooms including the library shown here. A new walnut floor was installed running through the space, the chevron pattern is a modern interpretation. The battleship grey walls are given a fresh contemporary feel with a contemporary white ceiling and architrave. Within this framework sits a layered mix of furniture, different periods and styles to create an informal room with soul.

Leading from the sitting room is a walnut-lined library with a blend of vintage and bespoke furnishings and an inset fireplace lined with Welsh slate.

The ground floor dining space of the extension is generous in height as the maple-lined ceiling follows the triangular profiles of the gable-end roof. The natural material is continued down the walls to create a feeling of warmth and enclosure within the space.

The upper part of the extension at first floor contains an office with a large openable picture window framing the garden. Maple was used again to connect to the space below.

To the side of the house, the new rear extension connects to the glass-roofed garden passage which provides secondary access to the rear garden from the front of the house.

Duration
1.5 YEARS
Location
Hampstead
‘Winner "Best Residential Project" ’ Homes & Gardens Design Awards 2021
A modernist home A modernist home